Semínka Chilli Bhutlah Chocolate (Brown Bhutlah) 10ks až 2 000 000 SHU
Popis
Jedna z nejvýnosnějších odrůd chilli papriček s plody dozrávajícími do hnědé barvy. Dopřejte jí dostatek prostoru a překvapí vás svým bohatstvím.
Chilli Brown Bhutlah se řadí mezi odrůdy jejíž plody mají extrémní pálivost, která v ústech trvá neskutečně dlouho a až po ní se dopracujete k chuti, která si nese ovocný nádech. Není se čemu divit, jedná se o křížence Bhut jolokia a Trinidad douglah.
Plody dozrávají do hnědé barvy a výnosnost bývá překvapivá. Tato odrůda se řadí k jedněm z nejvýnosnějších.
Rostlina vyžaduje dostatek prostoru, dorůstá do keře v průměru jednoho metru. Plody této pálivosti je ideální zpracovat např. sušením a namletím, nebo do domácích omáček.
JAK SE POSTARAT O SEMÍNKA, ABY JICH VYKLÍČILO CO NEJVÍCE?
1) Nejprve si musíte zvolit klíčící médium
Vybrat si můžete ze tří možností:
1. Klíčení v Jiffy puku (rašelinovém válečku) - je nejoblíbenější variantou pro své jednoduché použití.
Puky necháte ve vodě nabobtnat, zatlačíte semínko a máte hotovo. Velmi snadné je i první přesazování, kdy celé médium vložíte do substrátu, zlehka přikryjete a navhčíte. Bez poškození kořenového systému, který je bezpečně schovaný v médiu.
2. Klíčení v grodanu (minerální vatě) - grodanová kostka zajistí unikátní rozvoj kořenového systému a snadnou manipulaci.
Grodan má skvělé absorpční vlastnosti a vyvážený poměr vody a vzduchu, je možné ho použít opakovaně. Před použitím je třeba grodanové kostky tzv. napufrovat, necháme je 24 hodin napůl ponořené ve vodě. Ideální je odstátá voda dešťová nebo ze studně, díky napufrování dosáhneme ideálního pH pro maximální klíčivost.
3. Klíčení v substrátu - nejdůležitější je vybrat kvalitní substrát
My doporučujeme výsevní substrát COCOMARK LIGHT MIX. Je to vyvinutý speciálně pro potřeby chilli papriček. Obsahuje speciální druhy rašeliny a kosová vlákna. Pro provzdušnění a držení vláhy je do substrátu přidáván perlit.
Semenáčky přesazujeme při vytvoření prvních dvou lístků. V případě Jiffy puků a grodanu až když kořínky začnou prorůstat médiem ven, což bývá o trochu později.
Každá z nabízených možností má své výhody a nevýhody.
2) Zajistit semínkům vhodné podmínky - teplo a světlo
Semínka pro vyklíčení potřebují teplotu 25-28°C. Nejjednodušším způsobem, jak jim ji zajistit je umístit je do speciálního skleníčku, který se o stabilní teplotu postará za vás.
Velkými pomocníky jsou také sadbovače nebo pařníčky s ventilací.
Světlo nejlépe zajistíte umístěním média u jižního okna. Pomoci vám může i speciální LED osvětlení s velmi jednoduchým použitím. Jinou možností jsou úsporné lampy, které navíc trochu hřejí. K úsporné lampě potřebujete objímku s kabelem pro zapojení. Doporučujeme přidat i stínidlo, které odráží světlo a to dopadá na sazenice.
3) Udržovat médium vlhké
Ideální je pro zvlhčování půdy používat rozprašovač. Pokud médium přelijete, semínka uhnijí, v případě, že mají málo vláhy, mohou klíčky uschnout ještě dříve než se dostanou nad povrch. Vlhkost je potřeba denně kontrolovat.
4) Včas začít semenáčkům dodávat potřebnou výživu
Začněte své rostlinky co nejdříve podporovat v růstu kvalitními hnojivy určenými přímo pro semenáčky. Doporučujeme First Feed, které obsahuje nezbytné živiny, minerály a stopové prvky důležité pro sazeničku v prvních týdnech života. Je vhodné i pro sadbovací média.
Dostatečná výživa se znatelně projeví na kořenovém systému a celkové vitalitě a síle sazenice.
S nasazením květů přejděte na květové hnojivo vyvinuté speciálně pro chilli papričky.
Papričky se vám odmění bohatým květenstvím a krásnou úrodou.
SETY PRO ZAČÍNAJÍCÍ PĚSTITELE VÁM CESTU KE ŠŤAVNATÝM PLODŮM VÝZNAMNĚ USNADNÍ.
Set pro začínající pěstitele START
Najdete v nich semínka (dle vlastního výběru), klíčící média, skleníčky, literaturu o pěstování papriček, první hnojiva a nebo postřiky před škůdci. Vyberte si variantu, která vám bude nejlépe vyhovovat.
Dárkovým setem potěšíte každého milovníka chilli papriček ;)
UŠETŘETE ČAS I PENÍZE A OBJEDNEJTE VŠE NAJEDNOU.
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.